WebExpo už pro mě není...

Nový web WebExpa se mi líbí, líbí se mi moc. Dokonce až přespříliš :). Cena této akce akce mi však už sympatická není. Vlastně vůbec.

Když jsem šel na první ročník, bylo to s nadšením a zájmem. Takový tábor v dospělejší formě. Ceny byly příjemné a rád jsem se opět potkal s některými lidmi nebo uviděl nové tváře.

Letošní ročník mě však již neláká a to nejen kvůli, dle mě snobsky vysoké, ceně, která se vyšplhala na 4.800 Kč s daní, po srpnu úctyhodných 6.000 Kč. K tomu je třeba přičíst nějaké to ubytování, dopravu a jsme na úrovni dovolené.

Za podobnou cenu mohu letadlem na CEBIT.

Největší konference o webu ve střední Evropě mě však neláká i z dalších důvodů; nemá mi co nabídnout. Program mi nepřijde zvlášť zajímavý a osobně mám rád v poslední době spíše networking, rád se setkávám s kolegy v kavárně nebo neformálně kdekoliv jinde a mnohem komorněji.

Z WebExpa se tak stal pro mě již nabobtnalý moloch pro jinou cílovou skupinu, než jsem já.

Větu, že velká část přednášek (obecně na podobných akcích) je dle mě jen mediální masáží a honění ega přednášejících, jsem nakonec raději vynechal.

Publikováno 28. 07. 2010 18:00, 6972× přečteno


Komentáře /5/

zaachi napsal:

Sdilim podobny nazor, bohuzel, na WebExpo jsem se tesil, ale za tuhle cenu pro me ztraci vyznam.  Uroven a organizace, alespon jeste minuly rok, nebyla zase tak velka, abych za nej platil takovou sumu.  Mozna ze se kvuli cene uroven jeste snizi, protoze tam bude nadmira studentu dane skoly, kteri maji konferenci temer zadarmo.  

Petr napsal:

Mám tentýž názor. Říkal jsem si, že se letos na WebExpo poprvé vypravím, když jsem na něj slyšel v minulosti tolik chvály. Ale obávám se, že ty peníze dokáži utratit užitečněji. Škoda :(

Michal napsal:

Ak sa má zrealizovať akcia, ktorá premieša stojaté české IT vody, peniaze sú na to potreba. Nemyslím si preto, že by cena bola nejako zarážajúca. Ak uvážim, že akciu pripravuje tím ľudí skoro celý rok....  Skúste ale poradiť, ako urobiť akciu atraktívnou a prínosnou, pre IT nadšencov, pre sponzorov, pre web komunitu, ... a aby aj na podporu nápadov a rozjazd nových projektov ostalo.  Každý utratí za rok za nezmysly ďaleko viac, a tu sa vytvára pekný a náročný projekt.... :)

Lukáš Churý napsal:

Jenže ta akce právě nijak nevybočuje z řady. Vnímám ji, bohužel, podobně jako Microsoft akce.

Ladislav Janeček napsal:

Já musím souhlasit s Michalem. Akce takovéto velikosti přeci-jenom vyžaduje finance atd. tp. Škoda jen, že jsem nenavštívil WebExpo i minulí rok, mohl bych porovnat tu úroveň ale mě letos přišla zajímavá a co se týče přednášek, někdy mi přišlo jako kdyby to museli dělat a ne že to chtějí dělat. Ale i tak byli hodně zajímavé, třeba optimalizaci od H1 nebo diskuze: spolupráce s webovou agenturou, ty byli fakt supr. A pro Lukáše, myslím že by se ti hodně líbila přednáška Kreativní×Efektivní :) Ale usínal jsem u Ryana Singera a u Adobe rocks! Flash a HTML5

Přidat názor

  • Opak léta je…?