Osobní ohlédnutí za rokem 2023

Je tomu už po patnácté, co každý rok sedám k sepsání hodnocení uplynulého roku. Což znamená, že jsem začal své každoroční ohlédnutí psát, když mi bylo 22, před dlouhými 15 lety.

Letošní rok mi nepřišel z mého pohledu ničím extra výjimečný, ale to asi každý rok. :-) Ale pokaždé, když si udělám kávu, sednu si k notebooku a začnu dumat, hodnotit a sepisovat, jaký ten uplynulý rok byl, si najednou uvědomím, kolik se toho za ten rok stalo…

Máme za sebou první (a rekordní) rok po otevření naší druhé Arény v Brně, další vele-úspěšnou akci Dvojnásobné Vánoce, kde jsme prodali každý den poukazy v hodnotě 250 000 Kč, přečetl jsem několik knížek, dokončil nebo skoro dokončil několik dlouho rozdělaných věcí, nemalou část roku jsem strávil cestováním, viděl Copperfielda v Las Vegas, přestal u práce sedět, navštívil jsem letos víc jak 13 států – a poprvé v životě i jiný kontinent, a letos jsem zapracoval i na sobě a vrátil se k váze, kterou jsem měl naposledy v roce 2018 – před 6 lety.

Pro rok 2024 (chvilku mu potrvá naučit se psát čtverku na konci) mám v plánu projekt, který – pevně věřím – bude zajímavým přírůstkem, který snad i něco málo vydělá :-) A taky budeme stavět klubovnu… Už teď se na letošní rok těším :-)

Plány na rok 2023 byly:

  • Postavení zahradního domku
    Díky tomu, že jsem byl poměrně často mimo ČR, se toto nestihlo. :-)
    Ale letos na jaře hned začneme, projekt jsem ještě trošku proměnil, nově to bude klubovna, kde si splním několik hned několik (i dětských) snů. Fitness část bude mít běhací pás a naklápěcí cyklotrenažér s velkou TV na filmy po čas běhání/jízdy a když se podaří, tak i boxovací pytel. K TV chci připojit všechny starší konzole co máme doma – hlavně Nintendo Wii, kde bych chtěl znovu hrát Guitar Hero. Pak tam bude velká stěna na nápady s pohodlnou sedačkou, kde chci přemýšlet nad složitějšími věcmi v práci, které řešíme – v ruce spoustu lístečků, které budu umísťovat na velkou korkovou stěnu a ladit, jak to udělat :-) Pak velký stůl s pohodlnými židlemi pro víc lidí, kde budeme hrávat deskové hry, ruletu (kterou Honza letos dostal na Vánoce), Carcassonne se všemi rozšířeními :-)) a všelijaké ty velké, složité deskové hry. Zároveň tam bude velká sbírka deskových her, už teď jich mám připravených cca 100 kousků – od těch nejoblíbenějších, přes ty honosnější strategické, až po speciálky ze zahraničí nebo historické z mého dětství. No, a nakonec tam bude velká dřevěná deska, na které si chci hrát s vláčkama – a splnit si tak jeden můj dětský sen, postavit hezký model vlakového nádraží, koleje, výhybky, tunel… Asi budu konečně potřeboval 3D tiskárnu! Jen se budu muset rozhodnout, jestli bude kolejiště TT nebo H0 :-) Máte tip? No, a nakonec to bude i příjemné místo na ulévání a relax i s malou spací kójí podobné té ve vlacích. Samozřejmě budu postup stavby dokumentovat na sockách :-)
     
  • Vyzkoušet přerušovaný půst
    Vyzkoušeno, je to super a držím to celý rok! Od 18. hodiny nejím a další jídlo mám v 10-12 hodin další den. Prvních pár dnů to bylo naprd hlavně v kombinaci s fitkem – docházela energie. Pak se to spravilo a bojoval jsem pár týdnů s každovečerními chutěmi na něco sladkého/slaného. No a teď už to beru jako součást života. Je to super, nepřemýšlím večer nad tím, co budu jíst (nic), cítím se večer (a hlavně pak ráno) velmi lehce a odpočatě, a zhubl jsem díky tomu 10 kg. :-) A dle různých výzkumů dochází v těle díky neustálému netrávení k opravě buněk apod., takže bych měl žít delší aktivní život! :-) Navíc se mi snížil viscerální tuk a „omládl“ jsem metabolicky o 4 roky.
    Kdyby někoho zajímalo víc, pár příspěvků jsem dal v průběhu roku na Facebook: tady, tady a tady.
     
  • Zlepšit všechny ukazatele o stavu těla díky měření na naší nové váze
    Před rokem jsme si pořídili Body Scan od Withings, umí měřit všechny ty sledované veličiny, poměry, a to i segmentově (v rukách, hrudi a nohách).
    Tak v první řadě jsem zhubl 10 kg – a povedlo se mi to hubnout primárně v tuku. Další kila dolů jsou však ještě potřeba! Zlepšilo se mi o 20 % NHS (Nerve Health Score) došlo ke ztrátě tělesného tuku, nabral jsem nějaké svaly, dokonce se mi nepatrně zlepšily i kosti (díky výživové doplňky! :-) ), o 13 % se mi snížil viscerální tuk (tuk mezi orgány), dostal jsem se na doporučovanou hladinu vody v těle (měl jsem málo), zlepšilo se mi PWV (Pulse wave velocity) o 17 %, zredukoval jsem svůj tlak na optimální úroveň (123/80), cukr v těle mám na normálních hodnotách a můj metabolický věk se díky všemu tomu zlepšení snížil o 4 roky – aktuálně tak odpovídá mému reálnému věku a nadále se (pomalu) snižuje :-)
    V kanclu jsem po čas celého roku 2023 ani jednou u práce neseděl, namísto toho chodím na chodícím pásu, na kterém jsem ušel stovky kilometrů (jen tak, při práci…) a pár milionů kroků. Denně tak, když jsem v kanclu, ujdu při práci něco mezi 12-17 km.
     
  • Dokončit vše rozpracované
    Odvedl jsem tak 80 % práce, 20 % mi zbývá. Hned v lednu (2023) jsem udělal „úklidový“ měsíc a udělal jsem nebo dokončil všechny menší věci, co čekaly na dokončení. Sepsal jsem si pak do svého Remarkable priority a 80 % z nich dokončil. Namátkou – nový web LaserGameAreny.cz mám hotový z 80 %, web pro naše vývojářské studio 2kachny.cz ze 75 %, novou ovládací aplikaci pro Arény mám hotovou ze 100 % - k tomu mám hotovou i řadu dalších věcí, které byly v plánu až později, jako například celé síťové řešení plánovaných novinek pro Arény, celý nový server pro výpočty dat ze hry, nebo první herní rozšíření. Udělal jsem responzivní verzi pro rezervační systém pro sportovní aktivity, spustil web pro naši novou dvoupatrovou Arénu DvoupatrovaLaserArena.cz a vydali a nasadili jsme do Arény nové, prémiové 3D cedulky s herní nabídkou. Za mě super, jsem moc spokojený :-)
     
  • Vypustit jeden větší projekt
    Ten jsem přesunul na letošní rok. Jednak bych ho asi nestihl dokončit, nestihl bych s datem vydáním ani hlavní sezónu, takže by příprava a spuštění nestálo za nic, a hlavně jsem v průběhu roku pracoval na ekonomické stránce projektu, protože ta je v tomto případě velice důležitá. Je tam spousta pro mě nových věcí, které jsem musel legislativně a ekonomicky správně uchopit a pochopit. Nyní už mám vše potřebné, včetně času jej letos vypustit a věnovat mu potřebnou péči, protože i doba a způsob vypuštění je u nové věci důležitá. Takže letos! :-)
     
  • Nová zeleň na terase bytu u stropu
    Ještě není hotovo, protože jsem v průběhu roku na terasu přidal jiné věciinfra vytápění k hamace pro chladnější večery a začal jsem plánovat možnost částečného zastínění terasy – aby na ni šlo např. lépe pracovat při jasném slunci nebo při čtení. To vyžadovalo celou věc detailněji naplánovat, aby se tam stínící prvky vlezly spolu s kotevními prvky pro stropní zeleň a designově nerušily. Mám tedy vymyšlené zastínění terasy spolu s ukotvením stropního vedení pro novou zeleň – kombinace stálozeleného břečťanu a vinné révy. Díky tomu bude na terase stále něco zeleného i v zimních měsících a v létě jako bonus sklidíme hrozny, jelikož se jedná o sluncem zalitou jižní stranu terasy, kde slunce svítí opravdu vydatně. :-)
     
  • Rozjet nějaký projekt s Tomem
    Nic jsme nerozjeli, protože jednak měl Tom hodně práce s jiným projekty, které bylo třeba dokončit, a navíc si začal tvořit svůj vlastní velký projekt, takže svůj volný čas věnoval právě jemu. Snad bude letos venku :-)
     
  • Udělat si společný výlet s Kubou a Tomem
    Projeli jsme celé Slovinsko, prošli nejkrásnější jeskyně, koupali se v krystalově průzračné řece Soča, prošli soutěskou Vintgar, vyjeli jsme na nejvyšší místo, kam jde autem na Slovinsku vyjet (Vršič), vydali se na místo, kde pramení Soča, obešli vodopád Peričnik a prošli se po Mantgarském sedle. Úžasný :-)
     
  • Pokračovat v cestování, četbě, a ještě více využívat pracovní dovolené
    Pracovní dovolené jsem si opravdu oblíbil. To byl můj majstrštyk z roku 2022 :-) Někam si s Honzou na pár dnů nebo týdnů, nejčastěji autem, vyjedeme a normálně odtud pracujeme, a zároveň poznáváme dané místo a jeho okolí. Byli jsme už na pár týdnů na pracovní dovolené v Tatrách, kdy jsme bydleli přímo u Štrbského plesa ve Vile Maríně a často jsme chodili pracovat do kavárny Monte Mory, kde je krásný výhled s dobrou kávou, zákusky a s hezkým psem. Dokonce nám majitel kavárny venku zapojil druhý router, abychom měli dobrý signál :-). Pak jsme byli pár týdnů v Anglii, kde jsme pracovali na Staré poště kousek od Norwiche – hezký baráček u moře, v oblasti Horsey. Skvělé místo, kde se každoročně rodí malí tuleni. :-) A nakonec 3 týdny v jižní Francii, v krásné oblasti plné zelených kopců, úzkých cestiček, malinké místní pekárny a hromady francouzských sýrů, vína a sušené šunky, kde jsme pracovali v jedné z místních usedlostí, navíc s bazénem a vířivkou :-)

    Co se cestování týče, letos to byla paráda. Navštívil jsem 13 států a poprvé se podíval i mimo náš kontinent. Hezký roadtrip do Istanbulu, projeli jsme Bulharsko a Srbsko, byli jsme v Anglii navštívit mláďata tuleňů v Horsey, navštívili jsme Diddly Squat – farmu Jeremyho Clarksona z Top Gearu. Dva týdny jsme s našimi nejlepšími kamarádkami brázdili vrcholky Vysokých Tater, od Lomnického štítu, přes Priečné sedlo až po Koprovský štít, kde jsem byl vůbec poprvé. 3 týdny jsme brázdili jižní Francii, projeli si Provence, viděli nádherný viadukt Millau – nejvyšší zavěšený most v Evropě (a druhý na světě), 3 týdny jsme strávili na jihozápadu USA, kde jsme navštívili Grand Canyon, zahráli si ruletu v Las Vegas, osobně jsem viděl neuvěřitelné představení Davida Copperfielda a viděli jsme několik vodních show u proslulého Bellagia. Prošli jsme si celou Hoover Dam, navštívili rezervaci Navahů, kteří nás provedli Antelope Canyonem, prošli se po Alcatrazu i Golden Bridge, zažili 40° vedro v Death Valley, prošli se pod El Capitanem, navštívili místo, kde se otočil Forrest Gump, viděl jsem nejúžasnější scenérii Horseshoe Bend, Sekvojový háj, projeli jsme si Route 66, prošli si San Francisco… A desítky dalších úžasných míst. Pak jsme jeli s Kubou a Tomem do Slovinska, kde jsme několik hodin paddleboardovali po Bledském jezeře, navštívili všechny úžasné slovinské jeskyně a svezli se 5 km dlouhou lanovkou Kanin, která nás během 40 minut vyvezla o 2 km výše. Prošli jsme si Monako a Mustangem projeli zrovna připravenou trať na Grand Prix. Přespali jsme v únoru na Ještědu, kudy zrovna procházela vichřice a pár dní jsme se v létě váleli na italských plážích. Letos jsem skoro třetinu roku strávil mimo ČR, což bylo super a cíl více cestovat považuji za zcela splněný :-)

    A co se knížek týče, které jsem měl také v plánu více číst pro rok 2023, i těch jsem několik přečetl, namátkou:
    • Zlá krev, John Carreyrou – o neblaze proslulé ženské, která všechny obelhala tím, že slíbila dělat desítky testů z jedné kapky krve (psal o ni i Forbes), a celé to byl podvod
    • Divočina, Cheryl Strayedová – určitě znáte stejnojmenný film o ženě, která se rozhodla ujít Pacifik Trail
    • Hovno Hoří, Petr Švalbach – útlá knížka, která byla inspirací pro kultovní český film Pelíšky
    • A tak jsem šla životem, Helena Růžičková – autobiografie mojí oblíbené české herečky
    • Mezi dvěma Kimy, na studiích v KLDR, Nina Špitálníková – o její studentském pobytu v KLDR, které tam snad jako jediné (nebo jedné z mála) bylo dovoleno studovat dokonce dvakrát na tamější univerzitě
    • Vlasta Burian na cestě do 21. stolení, Ondřej Suchý – o životě a neštěstí naše nejlepšího komika, který nic špatného neudělal, ale všichni se k němu otočili zády
    • Jeremyho farma nejen zvířat, Jeremy Clarkson – o tom, jaký byl jeho první rok na jeho nové farmě Diddly Squat
    • Tahle kniha vám možná zachrání život, Graham Lawton – jak déle a lépe žít díky vědě
    • Byli jsme tu vždycky, Filip Titlbach – 13 rozhovorů o životě a nesnázích Queer lidí a čemu museli ve svém životě čelit
    • A nakonec The Little Big Penis Book, Dian Hanson – neptejte se :D

Co dalšího se událo v roce 2023, co (možná) stojí za zmínku:

  • S Honzou jsme spolu už 13 let
  • Přestal jsem sedět při práci, ani jednou jsem v roce 2023, když jsem byl na kanclu, u práce neseděl, vždy jsem chodil na chodícím páse. 90 % času rychlostí 2.5 kmph, až ke konci roku jsem přidal na 3 kmph, jelikož jsem si už zvykl i na detailní práci s myší při chůzi a stávající rychlost mi už přišla pomalá.
  • Vitamínové doplňky prakticky způsobily, že zmizela únava a ospalost, výrazně mi přibyla energie po celý den a mnohem lépe a rychleji ráno vstávám :-) (tekuté železo, B12, kyselina listová, zinek, hořčík, D3 a rybí tuk)
  • Díky přerušovanému půstu se pocitově lépe soustředím
  • V autě mám nově cestovní iPhone (SE2) s mezinárodními daty, k tomu vyzkoušený 12V 100W adaptér, který dobíjí Macbook i můj Dell, solární cestovní panely od Alzy v kombinaci s větší powerbankou umožňují pracovat kdekoliv v přírodě po celý den – samotná powerbanka vydrží napájet 2 notebooky, reprák a cestovní iPhone (pro data) 5-8 hodin a mezitím solární panely dobíjí powerbanku. Cestovní iPhone je super i v tom, že v autě je Carplay (Waze/Spotify), který pořád neodpojujeme na mýtných bránách při placení, na benzinkách apod., takže je cestování pohodlnější, a slouží zároveň jako 5G hotspot na cestách nebo při práci kdekoliv v zahraničí nebo pro přehrávání filmů na dlouhých cestách v autě. Jo, pouštíme si filmy při řízení, opravdu mi to pomáhá udržet pozornost a bdělost při delších cestách – např. když jsme jeli z Barcelony do Brna na jeden zátah – 1900 km, skoro 19hodinová jízda.
  • Pořídil jsem si výkonnější a odpruženější koloběžku (takže už máme tři), zase Segway
  • Nahradil jsem Chromecast, který jsme používali při cestování na sledování filmů, MS display adaptérem. Výhodou je, že nepotřebuje žádnou WiFi a tedy žádné připojování a nastavování. Jednoduše se zapojí do TV a Win se k němu bleskově připojí jako druhý monitor (jen pro WIn).
  • Více s Honzou vaříme – jednak nám trošku přestala chutnat dovážená jídla (Wolt apod.) a hlavně ta nabídka je, pocitově, pořád stejná – a čím dál dražší. A Honza velice dobře vaří! Byť asi ne úplně se zápalem :-) Jíme i více bezmasých a zdravějších jídel.
  • Letošní akce Dvojnásobné Vánoce, kdy jsme opět prodávali speciální Vánoční poukazy do Laser Arén, byla opět rekordní. Poslali jsme lidem poukazy za více jak 8 mega, každý den tak lidé objednali poukazy v hodnotě přes 250 000 Kč. Což je více jak dvojnásobek toho, co v předchozím roce a 23násobek toho, co jsme prodali v roce 2020. Nevěřil jsem, že předchozí rok překonáme – ceny energií, válka na Ukrajině, drahé potraviny… A přece.
  • Udělali jsme velký skok ve vývoji novinek pro Laser Arény. Nejen, že máme hotové nové síťové rozhraní, nový výpočetní server a celou novou ovládací aplikaci, ale započali jsme i nový vývoj samotných vest a začali spolupracovat s dalšími vývojáři, kteří pro nás připravují herní rozšíření pro hráče do Arény.
  • Na bytě jsme letos přidali několik různých ptačích budek pro budoucí zahnízdění – letos se u nás 2x zahnízdili Holubi ve stromech na terase :-) Sojky letos žádné… Přidali jsme dvě krmítka, ptačí SPA rozšířili o vířivku (pítko) a přidali jsme i další hmyzí hotely, jelikož se ujaly a pár včel samotářek a podobných už vylétlo :-) Přibylo také další ambientní osvětlení v bytě – nově jsou osvětlené nástěnné držáky vinylů, strop u šatní skříně, všechny knihovny a strop nad kuchyní a naše terárium s masožravkami dostalo nové denní i noční osvětlení, včetně LED pásků pro pěstování rostlin. Vše se spíná automaticky při splnění dvou podmínek – po západu slunce a při zaregistrování pohybu v bytě. Pokud tedy na bytě nikdo není, světla se nezapnou. Vše uděláno skrze TAPO zařízení od TP-linku. Díky vysokému počtu ambientního osvětlení v bytě už prakticky nezapínáme světla (kromě vaření a jezení), čímž ušetříme nemalou částku za energie. :-)
  • Přibyly nové deskové hry do sbírky, např. Vetřelec, Hra o trůny, Devadesátky, Jumanji, Bingo, pořádná dřevěná Ruleta, labilní jednorožci, Dostihy – rychlá dráha, What do you MEME, Hitster, další rozšíření rodiny Carcassonne, další rozšíření k Harry Potter: Bitva o Bradavice (což je boží hra!), a další…

A nakonec plány na rok 2024, letos je to docela ambiciózní:

  • Postavení Klubovny
    Jak jsem zmínil výše, na Klubovnu se moc těším. Běhací pás, cyklotrenažer, velká TV na filmy s retro herními konzolemi, boxovací pytel, velká přemýšlecí stěna s pohodlnou sedačkou, velký herní stůl, sbírka deskových her, vláčky a místo na relax i přespání.
     
  • Spuštění zcela nového projektu
    … který jsem chtěl spustit už v roce 2023 :-)
     
  • Dokončit a spustit dva weby
    A to nový web kolem stavby a vývoje novinek pro Laser Arény, LaserGameAreny.cz a nový webu pro naše vývojářské studio, 2kachny.cz. A taky se chci pořádně starat o firemní profil LGA na Facebooku.
     
  • Nový Mustang?
    Velice mě na fotkách zaujal nový model Mustangu, který se začne v následujících týdnech v Evropě konečně prodávat. Ještě jej musím vidět na živo, ale rád bych si pořídil zase jednou hezké auto :-)
     
  • Přidat více cvičení
    Kromě cvičení ve fitku, kam chodíme 4-5x týdně, bych chtěl (zase) začít cvičit ráno i doma, nad rámec fitka. Rád bych přidal i trochu yogy a následně i běhání/jízda na cyklotrenažeru v klubovně, jak bude hotová.
     
  • Zbavit se ještě několika kil
    Chtěl bych pokračovat v hubnutí a (cílově) se dostat pod 90 kg, a zbavit se tak břicha a trošku se vyrýsovat. Nevím, jestli je reálné, aby se mi to podařilo letos, ale budu se snažit se k tomu přibížit. :-)
     
  • Nová ovládací aplikace do Arén
    Nasadit do všech Arén naši novou ovládací aplikaci pro Laser Arény, včetně nového síťového rozhraní a nového výpočetního serveru.
     
  • Vypustit ven rozšíření Hlas Arény
    Doublekill, Multikill, M-m-m-monster kill… Oblíbené hlášky při hře v Aréně. Vzhledem k tomu, že je už prakticky hotový, by to neměl být problém.
     
  • Vydat další herní rozšíření pro Arény
    Vydat novinku pro hráče ovlivňující samotnou hru přímo v Aréně.
     
  • Upgradovat a vylepšit IS pro Arény
    Interní systém (IS) používají Arény pro vystavování dárkových poukazů, opravy vest, plánování směn, přehled tržeb, her a pro rezervaci posezení. Chtěl bych jej po čase vylepšit a implementovat do něho další služby, které máme roztříštěné na různých webech. Tedy sjednotit řadu věcí pod IS.
     
  • SVJ Aplikace
    Vypustit ven SVJ aplikaci pro chod našeho SVJ, kterého jsem předsedou :-) Diskuze, žádosti o čipy, úpravu zvonkového tabla, poštovní schránky, administrace nad všemi jednotkami.
     
  • Mobilní webová aplikace pro fitnesáky
    Chci si udělat vlastní aplikaci sledující vývoj vah, cviků, opakování a maximálky. Primárně pro mobily, se sdílením mezi více uživatelů, se základní inteligencí při vkládání dat apod. A myslím, že by se to pár lidem taky hodilo :-)
     
  • Začít pracovat na novém projektu: o Nemocích a jak na ně
    Už roky mě fascinuje lidské tělo – jak funguje, jak se vyvíjí a jak se brání různým nemocem. Zajímá mě, jak funguje imunita, jak ji zlepšit, jak se léčit a bránit různým nemocem, virům a bakteriím – a to jak přírodní cestou, tak podpůrnou léčbou medikamenty. Už jsem toho i dost načetl a rád bych získané informace zesumíroval, ověřil a vytvořil kolem toho všeho web, kde bych chtěl dávat všechny informace, co se mi podaří zjistit a ověřit. A zároveň spolu s tím se chci v rámci tohoto vzdělávat.
    Rád bych s projektem alespoň nějak začal, je mi jasné že jej nestihnu ani rámcově připravit na spuštění, ale chci na něm letos začít pracovat.
     
  • E-shop s objednávkou náhradních dílů pro Laser Arény
    S automatickým odpočtem skladových zásob, fakturací, notifikacemi o potřebě vyrobit nebo doobjednat další kusy potřebné k výrobě.
     
  • Mít hotovou první verzi elektroniky nových vest
    Letos bych chtěl mít hotovou elektroniku našich nových vest připravenou k prvnímu nasazení.
     
  • Autem na Island
    Rád bych abychom letos s Honzou jeli Mustangem na Island – trajektem. Minulý rok jsem si zjišťoval informace a neměl by to být problém. :-) Cestu trajektem bychom využili jako pracovní dovolenou a na místě bychom procestovali mustangem celý Island :-)
     
  • Důkladný úklid sklepu a garáží
    Nakupilo se mi ve sklepě a v garážích spoustu věcí, které je potřeba roztřídit, něco povyhazovat, zabalit a vše poschovávat. :-)
     
  • Instalace a realizace zastínění terasy a zeleně u stropu
    Když se podaří, tak dálkově ovládané zastínění terasy, ideálně i s možností částečného zastínění. Instalovat kotvy a vedení pro břečťany a vinnou révu a zasadit :-)
     
  • Vyměnit LEDky v bytě a přidat další ambientní osvětlení
    Vyměnit LED pásky za teplejší (nejteplejší bílou), a chci přidat ambientní osvětlení do skříní, kde to ještě nemáme. Do kuchyně chci přidat ambientní LED pásky nad kuchyňskou linku, které se zapnou při pohybu kolem linky – aby bylo na linku v šeru/tmě vidět, ale jen tak, aby člověk viděl kde co je – žádné silné světlo pro práci, to už tam máme. Pak chci přidat jeden silně svítící LED pásek po celé délce bytu, který osvětlí byt v případě potřeby většího úklidu nebo nějakých úprav. Nemáme v bytě žádná centrální ani silná světla a občas by se to hodilo. Ale pořád schovaná :-) No, a nakonec přidat nové senzory na únik vody – pod pračku, myčku a celou kuchyň, a do koupelny. (opět TAPO od TPlinku, jsem s tím moc spokojený)
     
  • Další společný výlet s Kubou a Tomem
    Po Slovinsku jsem jim navrhl vysokohorskou turistiku v Tatrách nebo jižní Francii, kde bylo spoustu věcí k vidění, ale finální rozhodnutí nechám na nich :-)
     
  • Když se podaří: nový Kancl
    Vzhledem ke změnám, které nás čekají – a pokud bude příležitost, rád bych větší kancl, už se tam tísníme :-)
     
  • 2024/2025 – Web sdružující Laser Arény
    Chci udělat web sdružující všechny Laser Arény v Česku a na Slovensku, propagující obecně aktivitu Laser Game jako zábavu a sport zároveň a dostat Laser Game do povědomí více lidí.

 

Je asi jasné, že vše nemám šanci stihnout. Ale plány jsou důležité :-)

Publikováno 02. 01. 2024 18:39, 838× přečteno


Komentáře /2/

Jakub Machů napsal:

Ahoj Luke, celkem obdivuhodné shrnutí!  Mám na tebe prosbu, mohl by si více rozebrat vitamínové doplňky? Jak si přišel na tuto kombinaci, která ti tak nějak chyběla, či chybí? Co by si mi mohl doporučit za výrobce, dodavatele, kam se případně podívat, abych nešlápl vedle? Díky, Kuba M.

Lukáš napsal:

Jakub: Napíšu ti na messenger :-)

Přidat názor

  • Opak léta je…?