Osobní ohlédnutí za rokem 2021

A je tu již mé třinácté shrnutí uplynulého roku.

Před 13 lety, kdy jsem psal své první osobní ohlédnutí, jsem ještě studoval na MUNI a zrovna jsem si pronajal první bydlení. A že bylo hezké! :-) Před 6 lety přišlo první auto – což znamená, že ještě v roce 2014 jsme frčeli po českých silnicích Felícií (1.6 GLXi, už je sešrotována). V březnu to bude 9 let, co jsme otevřeli naši první Laser Arénu (teď stavíme dvacátou sedmou), no a před dvěma lety jsme v tento den uvízli na lanovce na Lomnický štít.

Tento rok byl velice zvláštní; polovinu roku bylo vše zavřené a druhou polovinu jsme se báli, aby se vše zase nezavřelo. :-)

V červnu, po půl roce zavření, jsme znovu otevřeli naši Laser Arénu v Brně s velkou slávou; od ledna do května jsme celou naši brněnskou Arénu zrekonstruovali a vládní uzavření jsme tak využili na maximum. Přidali jsme spoustu novinek a Aréna se celá vizuálně proměnila.

Po otevření, po nákladné rekonstrukci a velké on-line kampani se dveře netrhly a až do konce roku jsme měli prakticky pořád plno. Zažili jsme rekordní měsíce s rekordními tržbami, které byly největší, jaké jsme za naši skoro devítiletou historii měli. Lidé byli prostě asi už tím vším unavení a chtěli se bavit. A protože jsme uzavření využili na maximum rekonstrukcí, důvodů, proč si přijít zahrát, bylo hned více. :-)

Takže během toho půl roku, co jsme měli otevřeno, se nám podařilo dosáhnout stejných tržeb, jako za celý, a to dosud nejsilnější rok 2019, kdy covid ještě neexistoval a v létě, kdy je obvykle „mrtvo“, jsme měli o 40 % větší tržby, než dosud nejsilnější měsíc ever.

A jen co jsme se vrátili z Korsiky, jsme začali v Brně stavět druhou Laser Arénu, takže zatímco od ledna do června jsem makal na rekonstrukci první Arény, od října jsem byl na stavbě zase. Otevírat druhou Arénu budeme na začátku roku – leden/únor. A bude to první patrová Laser Aréna s tunely v Evropě. :-)

Stihnout tedy cokoliv dalšího bylo těžké, přesto se mnoho dalších věcí stihlo.

Samozřejmě, díky covidu – a uzavření – jsme přišli o spoustu tržeb, pozastavila se stavba nových Arén a celkově bylo občas obtížné hledat světlo na konci tunelu. Mělo to ale i své světlé stránky, prošel jsem všechny výdaje a pěkně je provětral. Taky se podařilo refinancovat hypotéku – tehdy byly zrovna nejnižší sazby. Hned poté začaly sazby strmě růst (a pořád rostou). Takže jsme to moc hezky (a tak-tak) stihli, a ještě se podařilo vyvázat z hypotéky rodinný dům.

Letos jsme opět spustili akci Dvojnásobné Vánoce – tedy již podruhé. Kdo si skrze tuto akci objednal Vánoční poukaz do jedné z Laser Arén, dostal 100 % hodnoty poukazu navíc. Minulý rok jsme prodali poukazy v hodnotě 350 000 Kč, letos jsme překonaly hranici jednoho-milionu-korun. Během 3 týdnů.

Plány na rok 2020 byly:

  • Zhubnout dalších 5 kg
    • Hubnout se mi dařilo celkem pěkně – byť pomalu, bohužel po čas rekonstrukce a stavby dostalo cvičení na frak. To jsem prostě fyzicky nestíhal a nedával, po čas rekonstrukce jsme končívali po celodenní práci i ve 3 ráno a další den ráno jsem byl rád, že stojím. :D
    • Podařilo se mi tedy celkově shodit necelé 3 kg
  • Začít se učit nový jazyk: islandštinu, norštinu nebo japonštinu
    • Od ledna se učím islandštinu! A že je to pekelně těžkej jazyk :D Výuku jsem po čas rekonstrukce a stavby nepřerušil, jen jsem se ji často nemohl věnovat tak často, jak bych chtěl. Ale! Ég tala smá íslensku núna!
    • Co mi přijde na islandštině nejhorší: to co řeší cizinci asi i u češtiny: rodování, pádování, časování a do toho ještě navíc určitý a neurčitý člen, který změní úplně všechno! A těch výjimek… :)
  • Dokončit rozpracované weby
    • Všechny se posunuly dál a průběžně se na nich pracovalo, ale dokončit jsem je nestihl ani za mák.
  • Nějaké roadtripy – dle situace s covidem
    • V červnu jsme si zajeli autem na jih Chorvatska a v září, než jsme začali stavět druhou Arénu, jsme zajeli na Korsiku, kterou jsme si celou projeli a prošli, vč. všech pláží :-)
  • Dodělat na bytě knihovnu a pověsit konečně všechna světla
    • Hotovo! :-)
    • Navíc se dodělala terasa, vč. osvětlení a pověsili jsme konečně i stropní reproduktory, takže teď máme filmových 11.1
    • Udělal jsem v bytě moc hezké florárium – 50 druhů masožravek z celého světa, od Kanady, přes USA až po Austrálii. Byl to můj sen :-)
    • Pořídili jsme si poprvé 4k laserový projektor. Poprvé 4k a poprvé i laserový. Zatímco 4k mě zase tolik neohromilo (vůči původnímu, velmi dobrému projektoru), svítivost laserového projektoru mě skoro ohromila. Projektory mě provází od doby, co jsem začal dělat weby a během 16 let jsem jich vystřídal už čtyři.
    • Chybí vyrobit konstrukce na vinyly

A samozřejmě teď to důležité…

Potkali jsme se poprvé v roce 2010, a dnes je to 11 krásných let!
A snad i další krásné roky budou následovat. :-)

Plány 2021

  • Chci se naučit hrát na kytaru. A kytaru už mám! Od Honzy :-)
    První akustickou a když to půjde dál, tak to povýšit na elektrickou.
  • A protože Honza skončil v práci, a pracuje teď z domu, vymysleli jsme si pojem „pracovní dovolené“. Chceme si vždy zajet někam za hranice na pár dnů nebo týdnů, a odtud normálně pracovat. Na terase v hotelu, v kavárně, venku v parku nebo u moře… Nebudou to tedy úplně dovolené, budeme normálně pracovat, ale bude to příjemné, poznáme díky tomu další nová místa, nebude to stereotypní, a po práci si to vše projdeme a užijeme :-) Moc se na to těším.
     
  • Konečně navštívit jiný kontinent než Evropu – a první bude přijde na řadu jihozápad USA – El Capitana, Grand Canyon, vodní přehrada Hoover Dam, Golden Gate, Alcatraz, Pacifická hřebenovka, Las Vegas, Yosemite…
     
  • Dokončit rozpracované projekty, řadě z nich stačí věnovat jen několik dnů…
     
  • Uplynulý rok jsem naučil Toma dělat weby a programovat, spolu bychom letos chtěli vypustit několik malých projektů – některé jsou již také před dokončením :-)
     
  • Dodělat několik dalších věcí na bytě: držáky na vinyly, držák ručníků v koupelně, rozšířit noční osvětlení v bytě (pro atmosféru, které se automaticky zapíná se západem slunce a po půlnoci vypíná)
     
  • A to hlavní: letos se chci soustředit na sebe – úderem nového roku na sobě chci makat a dát svému tělu pořádně zabrat. Více se o sebe starat, hlídat si držení těla (chodit/sedět rovně), a dostat tělo do formy, jakou bych chtěl. Vyhradím si prostě čas na to, abych své tělo zpevnil a trošku vyrýsoval. Z uplynulého roku vím jak na to, teď bude důležité tomu ten čas poctivě věnovat a… Makat! :-)
     
  • Spolu s tím a spolu s novými pracovními dovolenými, chci více číst. Dostal jsem letos hromadu nádherných knížek a upřímně se těším, až si je přečtu.
  • Musím si pohlídat artikulaci. Myšlenky mi pracují často moc rychle a díky tomu ztrácím při mluvení nit, nevím někdy o čem mluvím nebo kde jsem skončil. :-) Že mi hlava pracuje rychle je super v tom, že když o tom mluvím, jsem myšlenkami už u dalšího bodu a pokud bych o tom nemusel mluvit, „pracuju“ rychle. Jenže když to mám vysvětlit, nedokážu často udržet téma a připadám si někdy opravdu jako hlupák, který neumí ani mluvit nebo něco pořádně vysvětlit. A do toho, protože to chci vysvětlit ideálně tak rychle, jak se mi v hlavě honí myšlenky, tak i rychle mluvím a není mi rozumět. Výsledná kombinace rychlého mluvení a „ztrácení nitě“ je pak často destruktivní jak pro dané téma, tak pro mě osobně :-)

 

Publikováno 31. 12. 2021 17:55, 6429× přečteno


Komentáře /0/

Přidat názor

  • Opak léta je…?