Vývoj je neskutečně vzrušující

Ne že by mě on-line projekty zaměřené na obsah přestaly bavit, ale poté, co jsem zabrousil do vývoje Laser Tagu, tedy elektroniky a aplikací pro čím dál oblíbenější Laser Game, svět už pro mě nebude nikdy stejný.

Je to pro mě opravdu zcela nová zkušenost, kdy musím navrhovat elektroniku, vybrat dodavatele a použitelné součástky, vyrábíme prototypy na 3D tiskárnách, děláme 3D grafické návrhy, vše zapojujeme, zkoušíme, zdali spolu komunikuje a pak přijde ten kouzelný okamžik, kdy vidíte před sebou hotový, funkční prototyp něčeho, co jste kompletně navrhli a vymysleli. A ono to funguje! :-)

Ten pocit, když držíte skutečnou věc, která dokáže částečně změnit herní průmysl (resp. Laser Tag), je nezapomenutelný. Přísun inovací, kdy nahrazením staré věci za novou ušetříte 80 % nákladů nebo přinesete něco, co se v Laser Tagu ještě nikde neobjevilo, je návykový a je to skutečný vnitřní adrenalin.

Zatímco dřív jsem vybíral z nabídky lokálních dodavatelů, dnes už musím komunikovat s výrobci z USA, Číny nebo Ruska. U nás prostě tolik věcí není k dostání ani u specializovaných dodavatelů a ty možnosti...

Je to pro mě zcela nový svět, je to pro mě nevídaný adrenalin, neznámá a extrémně zábavná zkušenost a opravdu mě to baví.

A když pak vidíte, že to používají desítky tisíc lidí a brzy to možná budou stovky, adrenalin se zvyšuje a napětí vzrůstá :-).
Jen škoda, že tolik nerozumím elektrotechnice (slaboproud), velmi by se mě základní znalosti hodily :-).

Publikováno 21. 05. 2014 00:01, 7278× přečteno


Komentáře /0/

Přidat názor

  • Opak léta je…?