Apple iPad

Apple vydal nové zařízení iPad a - jako obyvkle - se vznesla jistá vlna nevole. Svět se rozdělil na ovce Steva Jobse a ty ostatní.

Osobně se mi nový iPad líbí, protože splňuje přesně to, co bych od něj - či podobného přístroje - vyžadoval. A jaké jsou to tedy nároky?

  • přenositelnost, nízká váha (24 x 19 cm, 0.7 kg)
  • internet (3G, WiFi)
  • kvalitní prohlížeč (Safari)
  • nějaká základní výdrž (10h)
  • jednoduché ovládání (ala iPhone)

Co nepotřebuju:

  • kamera (nejsem příznivcem videohovorů, nepotřebuju s ním fotit - mám mobil)
  • multitasking (stačí mi prohlížeč, hudba na pozadí)
  • GSM (opravdu s ním nepotřebuju volat, mám rád účelová zařízení)
  • 4 jádro, každé 3Ghz a k tomu 8GB RAM

Od iPadu očekávám opravdu jen mobilní prohlížení webu na cestách, škole, dovolené. Nečekám, že na něm budu pracovat, že ho budu využívat jako herní konzoli. Budu-li chtít pracovat, vezmu NB, mobil mám stále při ruce a tedy i internet. Nechci zařízení, které bude umět vše - to si vzal za cíl WM (resp. zařízení na něm postavené) a moc se mu to nepovedlo.

Nejsem ovcí Steva Jobse, nejsem Applista tělem i duší, nejsem anti-Microsofťák.
Používám Win7, NB mám od HP, pak už jen iPhone a iPod Touch. iPhone, iPod i iPad jsou prostě zařízení, která jsem hledal a která - velmi dokonale - plní svoji funkci.

Chtěl jsem si původně pořídit netbook (internet na cesty, kompaktní zařízení), ale iPad mi nabídne příjemnější prostředí, které bude lépe plnit svůj účel. A cena je obdobná.

A teď to důležité: neříkejte nám, že je iPad předražený, že je od Apple, že je to kus předraženého HW, že konkurenční zařízení plní svoji f-ci daleko lépe a jsou řádově levnější (ano, Acer to totálně splňuje...). Nevnucujte nám HD2, netbooky, tablety nebo cokoliv jiného. Pokud jej nechcete, nekupujte si jej a nekomentujte to. Nejsme zvědaví na vaši averzi vůči Apple a víru a ideologie jednoho muže. Vaše HTC vám nebereme, jsme rádi, že se vám líbí a že vám vyhovuje ve vašich potřebách. My máme potřeby trošku  jiné.

A proč to píšu? Nerozumím, proč lidé kritizují něco, o co nemají zájem a proč nám vymlouvají něco, o co máme zájem my.

Publikováno 28. 01. 2010 21:31, 8519× přečteno


Komentáře /7/

Viktor Hanáček napsal:

Anooo anooo anoooo! Poslední dva odstavce mi totálně mluví z duše!

Dušan Janošík napsal:

Spousta podobných hraček ve mně vzbuzuje nutkání si je koupit (HD2, iPhone, ...), ale obvykle to skončí s tím, že takový věci prostě nepotřebuju, nevidím v jejich koupi smysl, protože by jen podporovaly mou lenost :D    Ale tady to bylo úplně jinak. Hned, jak jsem iPad poprvé spatřil, tak mi spadla čelist. Ne úžasem, chtělo se mi blejt. Už na první pohled mě nakop design, je to podobnej hnus jako macbooky s displejem > 13".    Mno, asi jsem trochu ujel :)    BTW: Vždy, když si přečtu nějakej tvůj příspěvek, kterej je evidentně poznamenanej tématem Apple vs. RH, musím se dost oklepat :)

Martin Šimko napsal:

Nemám nic proti Applu, Aceru a dalším společnostem, ale věci ala iPad nebo podobné zařízení od Aceru mi přijde zbytečné. Proč kupovat další kus HW, když mám telefon s poměrně velkým displejem a k tomu NTB (nehledě na značku). Neberu však ostatním, že se jim iPad líbí a chtějí být "stylish", a proto si ho koupí.    Ad MacBook: neviděl jsem snad lépe konstrukčně zpracovaný NTB než je právě MacBook - ať už se jedná o 13'' nebo větší. V tom má podle mě Apple neuvěřitelný náskok. Dokonale promyšlené chlazení, žádný větrák zespodu apod.

Dušan Janošík napsal:

Ano, konstrukční zpracování jim neberu, to je snad vždy perfektní.

Petr Stehlík napsal:

Osobně mě iPad nijak moc neuchvátil. Přijde mi to jako menší náhražka NTB nebo obrovský iPhone bez GSM :). Co jsem si ale od Apple zamiloval úplně je MacBook 13". Sice jej nemám, ale uchvacuje mě každým dnem. Šetřím si na něj (není to levná záležitost) a mým blízkým snem je si jej koupit.  Přidám jen malou poznámku - sám vlastní zařízení s Windows Mobile a nemůžu si jej vynachválit. Sice mě sem tam naštve, že něco nejede, ale nic, co by se nedalo obejít. Vím, když si na iPhone něco nainstalujete, jede to vždycky, ale já prostě na WM nedám dopustit, možná až budu mít ten MacBook, tak si iPhone pořídím, protože s WM nepůjde sycnhronizovat Mac OS X.    Ale s tvým článkem souhlasím. Také nechápu proč kritizují něco, o co nemají zájem...

Jan Mlčoch napsal:

Tak... dneska jsem si ho koupil.. za 7 dni mi prijde.

freebie napsal:

Jestli nechcete za iPad 2 platit, podívejte se na tyto stránky: http://veci-zdarma.wz.cz. Nový způsob reklamy (affiliate marketing) vám dá váš iPad a mnoho jiných věcí zdarma! Možná mi nevěříte, ale za přečtení nic nedáte :-)

Přidat názor

  • Opak léta je…?