HTCčkaři opět šílí

HTC HD 2 je zde a HTCčkaři opět šílí a srovnávají jej s iPhonem. Pokaždé když vyjde nový HTC model, je srovnáván s iPhonem. Proč? Protože stále nebyl překonán.

Je pěkné, že HTC HD 2 má 1Ghz procesor, 2x větší RAM paměť atd., to jen svědčí, jaká konfigurace je zapotřebí, aby Windows Mobile plynule běžel (alespoň v začátcích). Nemůžu si pomoct, ale HTC jen zkopírovalo, jako řada dalších výrobců, hlavní výhody iPhone, ale nepřidali nic nového - kde je něco, co šokuje svět? 1Ghz procesor? O 2cm větší display? Samotný systém není kompletně přizpůsoben pro použití rukou (ah ano, stylus je nejlepší, nejlépe v kapse) a multi-touch display nelze použít v řadě aplikací, protože není podporován. WM 6.5 je narychlo skutý systém.

Situace se opakuje - stejně jako Microsoft ztratil podíl na trhu s IE (6) díky zastavenému vývoji, ztratil nyní i WM, vždyť WM je tu v téměř stejné podobě již řadu let, beze změn, inovací a průběžných aktualizací.

Ano, iPhone nemá blesk (věřím, že u HTC HD 2 je více než použitelný na osvětlení schodů) a ano, iPhone nemá vestavěné FM radio (radio lže přehrávat z netu) a ne, iPhone má (i uživatelsky) vyměnitelnou baterii, vč. předního skla i celého zevnějšku. HTC HD 2 má slot na microSD a iPhone pouhých 32 GB, chudáček.

HTCčkaři, jsem rád, že vám vyšel nový model, který výkonově převyšuje řadu netbooků a je mi líto, že obsahuje tak mizerný systém. Ale s danou konfigurací si tam můžete dát kvalitní Windows 7, který má mnohem nižší požadavky, než Windows "Mobile". A ano, můžete nám konečně říct: "Má to vše co tvůj iPhone" - do doby, než s ním začnete něco opravdu dělat. A, přiznejme si, že řada těch věcí ulehčuje život a nejsou tak zbytečné, jak jste tvrdili, že? :). Každopádně, pokud by vás HTC HD 2 po nějaké době omrzel, nebojte, za pár dnů tu bude další model, který bude mít minimálně o 3mm větší display, o 25% silnější procesor pro ještě hladší běh HTC Today a 2x více paměti.

Publikováno 11. 10. 2009 16:36, 6627× přečteno


Komentáře /15/

Ondra (wizi) napsal:

jen se usmívám... já zastávám Sony Ericsson, můj w902 je nej :-)

Tomáš Bobek napsal:

Nevím, nakolik je to pravdivé, ale četl jsem, že iPhone má zabudovaný FM příjmač, který ovšem neměl k sobě patřičnou aplikaci ve FW. Dokonce jsem četl, že nedisponuje pouze FM příjmačem, ale i FM vysílačem (=> netřeba transmitterů do aut :)). Zdroj si ovšem nevzpomenu...

Lukáš Churý napsal:

Tomáš Bobek: to se stalo již několikrát také u HTC, že mělo FM, ale nemělo obslužnou aplikaci, nicméně myslím, že iPhone ho nemá.

Dušan Janošík napsal:

Trochu si rejpnu. Píšeš záměrně tímto stylem a nebo jsi druhá strana mince? Faktem je, že mě iPhone (stejně jako WM) nepřesvědčil ke koupi SmartPhonu.

Lukáš Churý napsal:

Dušan Janošík: záměrně, není to kritika ani tak zařízení či OS, jako spíše jejich uživatelů, kteří píšou, jak je iPhone špatný.    Smartphone není třeba, když nevyužiješ např. net v mobilu a ani k tomu Smartphone není třeba.

Dušan Janošík napsal:

Já bych si koupil tak leda něco s neurálním rozhraním :D Ale to jsem už moc napřed.

Šílený HTCčkář napsal:

Připadá mi, že zde jde pouze o postovaní Iphonu na 1. místo. I v případě, že by existoval lepší telefon než Iphone a já myslím, že existuje, tak by dle tvého názoru byl opět lepší Iphone. Také mi připadá, že tady trochu řešíš značku a popularitu než kvalitu.    Můj názor

Lukáš Churý napsal:

Šílený HTCčkář: V příspěvku nešlo ani tak o přístroj samotný, ale o komunitě. Komunita kolem Apple prostě povětšinou nemá proč říkat, co kdo má a nemá. Z druhé strany barikády jsou však Applisti stále osočování "a toto váš iPhone nemá!"...    Když bude lepší mobil, nemám problém to uznat a klidně si ho i koupit, na Apple značce nijak nebazíruju. Jen prostě to má vychytané a - aktuálně - neznám lepší mobilní telefon (resp. MDA).    3 roky jsem vlastnil 3 různá zařízení od HTC, znám WM 6, 6.1, 6.5, ošahal jsem si Android, koukal na WM 7, viděl mockráte Symbian... A nic z toho (dle mých potřeb) mi aktuálně nevyhovuje lépe...

Šílený HTCčkář napsal:

A to já ti samozřejmě neberu, jen mi příjde, že ty máš neustále potřebu se ujišťovat v tom, že nic lepšího jak Iphone neexistuje. Ještě jsem neslyšel nikoho říkat, že má lepší telefon než Iphone a Iphone nemá to a to...    Ale samozřejmě ti neberu to, že ti Iphone vyhovuje.    Ale právě mám pocit, že komunita kolem Apple má potřebu si dokazovat, že jsou nejlepší

Šílený HTCčkář napsal:

Omlouvám se za přehození velikých písmen iPhone, aby ještě nedošlo k tomu, že tady schválně komolím jeho název ;)

Lukáš Churý napsal:

Určitě není komunita kolem Apple stejná, najdou se tací, kteří to přehánějí; více, než je zdrávo :). Ale takoví jsou na obou stranách.    Já osobně nic nezatracuju. Sic mi efekty ve WM7, které mají až přes 6s, připadají dlouhé a Android podle mě skroluje jako Opera na iPhonu (sekaně), ale jsou to jen mé dojmy :-)))).

Hrach napsal:

Co sem měl možnost šahat na iPhone a Android (obojí stejným poměrem, obojí nevlastním), tak mně mnohem více zaujal/vyhovuje/líbí se koncept Androidu. Hulič je hnup, ale v jednom má pravdu, když říká, že iPhonu chybí homescreen s pořádným přehledem "co se děje".

Lukáš Churý napsal:

Hrach: to je právě jeden z důvodů, co jsem na mobilu nechtěl; neustále dokola připomínat, co mám udělat, i když to zrovna vědět nechci. ;)    Ale tak u tebe bych nic jiného nečekal, Shell je Shell ;).

Hrach napsal:

Já nevím co máš pořád se shellem. "Co se děje" vůbec neznamená, že tam nutně potřebuji jen kalendář na 20 dní dopředu. ale když přijde mail, nemusím nutně otevírat aplikaci a hned vidím. To stejné pro čas, veliké hodiny - bod plus. A takhle si tam můžeš dát to, co ty chceš... (třeba si i naprogramuješ :D)

Lukáš Churý napsal:

"ale když přijde mail, nemusím nutně otevírat aplikaci a hned vidím"  - a myslíš, že na iPhonu email neuvidíš? Máš ho přímo hned po doručení na homeScreenu, aniž bys přístroj odemykal ;)    "To stejné pro čas, veliké hodiny"  - hodiny na iPhonu zabírají na HomeScreenu 1/5 obrazovky ;).

Přidat názor

  • Opak léta je…?